Solberg vant VM i Rallycross

Petter Solberg ble verdensmester i rallycross i 2014, og ble den første som har blitt verdensmester både i rally og i rallycross. Solberg satte selvsagt pris på seieren i rallycross-VM, men han innrømmer også at dette gjør presset enda større i årets sesong. Nå må han finne seg i å være en av storfavorittene før hvert eneste løp. Han har utvilsomt blitt et av de største navnene innen rallycross.

Bra start på 2015-sesongen

Sesongen 2015 har også startet brukbart for Solberg. Han vant VM-runden i rallycross i Tyskland i begynnelsen av mai, selv om han lå helt nede på sjetteplass på den første dagen av løpet. Solberg kom på andreplass under sesongåpningen i Portugal, så han ligger foreløpig godt an i sammendraget, men selvsagt er det mye som kan skje før sesongen er over. Sesongen 2015 har Solberg slått seg sammen med den britiske føreren Liam Doran. De skal ha hver sine team som tar seg av alt det tekniske, men begge førerne skal samle poeng til laget sitt, som de har kaldt SDRX. Dermed prøver de også å sikre seg lagseieren i sesongen.

Spennende runder av WCR i år

Hvis man gikk glipp av sjansen til å sette sin lit til Solberg under de første løpene i 2015, så kommer det nye runder snart. WCR 2015 er også en spennende konkurranse å følge, der det norske håpet Andreas Mikkelsen kjører. Betsafe gir dog ikke Mikkelsen en like stor sjanse til å vinne som Solberg, men Mikkelsen har gode muligheter til å sikre seg en pallplass sammenlagt, slik han gjorde i 2014.

Solberg og Mikkelsen er to eksempler på at norske førere konkurrerer i verdensklassen. Flere andre nordmenn kjører også rally og rallycross, og det kan nok hende det står nordmenn øverst på pallen etter flere av sesongens enkeltløp innen begge grenene.